Bel mij terug!

IT-trends najaar 2021

De belangrijkste IT-trends voor het najaar van 2021

Door de coronacrisis werkten veel mensen afgelopen jaar thuis en de voorspelling is dat dit voorlopig ook nog zo blijft. Althans, voor een groot deel. Het belang van flexibele IT was dan ook nooit zo belangrijk als nu. In dit artikel blikken wij vast vooruit naar het najaar van 2021 met drie belangrijke trends binnen de IT.
 

#1: Flexibel werken is de norm

We zagen het afgelopen jaar dat steeds meer bedrijven gingen werken vanuit de cloud. De populariteit van de cloud was dan ook enorm toegenomen. De coronacrisis heeft hier een belangrijke rol in gespeeld; veel medewerkers moesten vanuit huis werken. En dit vraagt om een flexibele, maar vooral ook een veilige online omgeving.

De cloud biedt niet alleen voordelen voor thuiswerkers. Ook voor IT-professionals. Alle programma’s en data van bedrijven staan tegenwoordig online in de cloud. Dit maakt het makkelijker om belangrijke informatie te beveiligen en om de beveiliging vanuit één centrale plek te organiseren.

#2: Digitale totaalervaringen

De focus op digitale totaalervaringen neemt steeds verder toe. De reden hiervoor is dat de computers en de software steeds goedkoper worden en daarnaast breder inzetbaar zijn. Voorbeelden van een digitale totaalervaring is bijvoorbeeld de inzet van virtual reality voor trainingsdoeleinden, Artifical Intelligence tijdens productieprocessen of een virtuele chatbot die vragen beantwoordt van klanten. Digitale totaalervaring bieden gebruiksgemak voor zowel medewerker als klant, waardoor processen nog efficiënter en klantgerichter verlopen.

#3: Internet of behaviors

Dat data waardevol is, beseffen we steeds meer. Data geeft inzicht en wordt daarom steeds belangrijker bij het nemen bij strategische beslissingen. Dit najaar gaan we ook steeds meer zien dat data wordt toegepast voor het veranderen van menselijk gedrag. Dit noemen we ook wel het internet of behaviors genoemd. Een bekend voorbeeld hiervan is de smartwatch die de bloeddruk en het zuurstofgehalte bijhoudt en op basis daarvan gezondheidstips geeft.

Alexander Meijers

Vragen over de IT-trends?

Axel helpt je graag verder:

06 - 23 95 77 82

axel@talect.nl