Bel mij terug!

Tips voor een sollicitatiegesprek

Overstappen naar een andere baan - tips van een recruiter

Voor het eerst in 50 jaar zijn er meer vacatures dan werklozen. Zo luidde menig krantenkop vorige week. Dat is voor iedereen die bezig is met zijn of haar carrière natuurlijk mooi nieuws. Nu de arbeidsmarkt zo krap is, is er voor jou genoeg keus. Misschien word je zelfs wel benaderd om een overstap te maken. Helemaal geen gek idee, maar wanneer er zoveel aanbod is, hoe maakt je dan een keuze?  Wij zochten het voor je uit en delen een paar vragen die je aan jezelf en je potentiële werkgever kan stellen.

#1 Thuiswerken

Regelmatig horen we dat ICT-beroepen vaak goed uitgevoerd kunnen worden vanuit huis. Het geeft je de mogelijkheid om gefocust te werken en je krijgt de ruimte om je eigen dag in te plannen. Niet elke werkgever biedt de mogelijkheid tot thuiswerken. Dit is zeker een vraag om te stellen, nog voordat je op gesprek gaat.

#2 Doorgroeimogelijkheden  

Je denkt er nu misschien nog niet aan, maar als je een paar jaar aan het werk bent dan wil je soms wel weer eens iets nieuws. Een andere functie of iets meer uitdaging in je huidige functie. Daarom is het goed om door te vragen naar de doorgroeimogelijkheden bij bedrijven. Zijn er mogelijkheden voor extra cursussen? Kun je intern overstappen op een andere rol? Hoe werkt dit proces? En hebben ze een voorbeeld van een collega die is doorgegroeid? Dit geeft je inzicht in de toekomstvisie die de organisatie heeft én laat zien hoeveel ruimte er is om je ambitie te volgen. 

#3 Innovatie

Technische kennis is waardevol zolang het up-to-date is. Check bij een nieuwe werkgever of ze open staan voor innovatie. Geven ze regelmatig trainingen, organiseren ze workshops en brainstormsessies en investeren ze in nieuwe ideeën? Wij geloven erin dat jouw talent benut moet worden en blijven innoveren is dan enorm belangrijk.

#4 Vraag anderen om hulp 

Jouw vrienden en familie kennen jou als geen ander. Daarom kan het je helpen om hun eens om feedback te vragen. Wat voor banen vinden zij passen bij jou en welke banen juist helemaal niet? Kom je er nog steeds niet uit? Bel eens met een recruiter. Zij weten veel over de arbeidsmarkt, salarissen en organisaties uit de regio. Ze kennen de organisatieculturen, weten welke voorwaarden er zijn én kunnen jou ondersteunen bij het maken van een goede keuze.

Een overstap maken is altijd spannend. Deze tips gaan jou houvast geven in het sollicitatieproces. Het allerbelangrijkste is dat je dicht bij jezelf blijft. Luister naar je onderbuik. Voelt het goed? Zeker doen!

Wil je sparren met één van onze recruiters? Dat kan! Neem contact op met Axel de Groot. Bel naar 06 - 23 95 77 82 of mail naar axel@talect.nl. 

Alexander Meijers

Zoek jij een nieuwe baan?

Axel helpt je graag verder:

06 - 23 95 77 82

axel@talect.nl