Bel mij terug!

SLIM-regeling

Investeer in de ontwikkeling van jouw medewerkers met de SLIM-subsidieregeling

Vanaf 2 maart 2020 kun je als mkb-ondernemer subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling van jouw medewerkers. De arbeidsmarkt verandert namelijk razendsnel. Om mensen duurzaam inzetbaar te houden, is het belangrijk dat scholing en ontwikkeling een vanzelfsprekend onderdeel van de bedrijfsvoering zijn. Voor veel mkb-ondernemers en grootbedrijven is dit lastig. Daarom stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Stimuleringsregeling voor Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen, ofwel de SLIM-regeling, beschikbaar.

Wie komen voor de SLIM-regeling in aanmerking?

 • Midden en Kleinbedrijven (mkb) in alle sectoren
  Leren en ontwikkelen in het mkb is in het algemeen minder vanzelfsprekend dan in grotere bedrijven. Het ontbreekt mkb’ers vaak aan tijd, geld, kennis of capaciteit om zich te richten op de toekomstbestendigheid van de onderneming en het op peil houden van de kennis en vaardigheden van de medewerkers.
 • Grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie
  In deze sectoren is niet altijd sprake van een leercultuur, omdat in die sectoren met veel tijdelijke arbeidsovereenkomsten gewerkt wordt.
 • Samenwerkingsverbanden van meerdere organisaties
  O&O-fondsen, brancheorganisaties, werkgeversverenigingen, werknemersverenigingen en onderwijsinstellingen kunnen als hoofdaanvrager dienen.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

De SLIM-regeling subsidieert 60% tot 80% van de kosten van de volgende initiatieven:

 • Opleidings- of ontwikkelingsplan
  Voor het in beeld (laten) brengen van de ontwikkel-, leer- en scholingsbehoefte binnen jouw bedrijf;
 • Verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen
  Voor het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor de individuele werknemer;
 • Ontwikkelen of invoeren van een nieuwe methode
  Voor ondersteuning of begeleiding bij de ontwikkeling en implementatie van een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen;
 • Bieden van praktijkleerplaatsen
  Voor het bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding in de derde leerweg. Voor medewerkers die tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding willen volgen.

Hoe kan ik de SLIM-subsidie aanvragen?

De volledige regeling is te lezen op de website van de overheid. Voor je een aanvraag indient, registreer je jezelf eerst als aanvrager. Heb je al een account, ga dan naar de tab 'Mijn regelingen'. Lees via onderstaande button wat de vervolgstappen zijn: 

Subsidie aanvragen

TALECT helpt je naar duurzame inzetbaarheid

Hoe zorg je als werkgever voor het behoud van betrokken en duurzaam inzetbare medewerkers? En hoe blijf je interessant in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt? Bij TALECT geloven we in de kracht van goed werkgeverschap; in aandacht voor de individuele medewerker en het benutten en ontwikkelen van zijn/haar talent. Door te investeren in een leerrijke werkomgeving zorg je voor een toekomstbestendig bedrijf met meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Het maakt je een aantrekkelijke werkgever.

Als full service HR-partner vinden wij duurzame inzetbaarheid net zo belangrijk als onze opdrachtgevers. Wij hebben alle expertise in huis om je hierbij te ondersteunen. Van werving en selectie van kandidaten tot loopbaancoaching. En van het uitvoeren van een loopbaanscan tot outplacement.

Zet de SLIM-regeling in voor een Loopbaanscan of Loopbaanadvies

TALECT helpt ondernemers graag inzicht te krijgen in de inzetbaarheid en arbeidsmarktwaarde van hun medewerkers. Onze ervaren consultants denken graag mee over arbeidsmobiliteit en loopbaan trajecten. We geven loopbaanadvies en we hebben zelfs onze eigen TALECT Loopbaan Scan ontwikkeld. Zet de SLIM-regeling in om deze in jouw bedrijf uit te laten voeren. 

De TALECT Loopbaan Scan

Deze scan geeft concrete handvatten voor de inzetbaarheid van medewerkers op lange termijn en stimuleert werknemers om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het vormgeven van de eigen loopbaan. Dit maakt de Loopbaan Scan waardevol voor werknemers én werkgevers.

De voordelen voor jou als werkgever

Grip op de toekomst: met duurzaam inzetbare medewerkers;
Grip op kosten: minder ziekteverzuim en personeelsverloop;
Grip op werkplezier: behoud van betrokken en gemotiveerde medewerkers;
Grip op efficiency: vergroten van productiviteit met de juiste persoon op de juiste plaats;
Grip op veranderingen: een wendbare en “future proof” organisatie.

Wil je meer wilt weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, neem gerust contact op met ons en we brengen je in contact met de vaste externe loopbaancoach waar we mee samenwerken: Katja van Berg. Zij is ook bereikbaar via info@katjavandenberg.nl

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Internetconsultatie/slimregeling.

Alexander Meijers

Meer weten over de SLIM-regeling?

Alexander helpt je graag verder:

06 - 30 38 47 42

alexander@talect.nl