Bel mij terug!

Sollicitatietips applicatiebeheerder

Wisselen van baan als applicatiebeheerder

Het UWV publiceerde begin dit jaar een artikel met daarin een verwachte groei van maar liefst 6% in de sector informatie en communicatie. De behoefte aan digitalisering enorm is toegenomen door de coronacrisis. Dit is goed nieuws voor communicatieprofessionals, maar minder goed nieuws voor de ICT. Het is al lange tijd lastig voor bedrijven om in deze sector personeel te vinden. Uit cijfers van de Intelligence Group en Jobdigger bleek vorig jaar dat het bij zo’n 14 procent van de meest schaarse functies op de arbeidsmarkt gaat om IT-functies. 

Grote kans dus, dat jij als applicatiebeheerder vaak wordt benaderd door recruiters op LinkedIn. Wisselen van baan kan een optie zijn, maar hoe maak je de juiste keuze? Wij van TALECT delen graag een paar belangrijke vragen die je kunt stellen tijdens je sollicitatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid een gesprek in en haal je het maximale uit je nieuwe baan. 
 

#1: Thuiswerken na corona

Heb je de wens om vanuit huis te werken? Geef dit aan tijdens je gesprek. Bij veel bedrijven werken ze op dit moment vanuit huis, maar dat ook kan zomaar veranderen als corona voorbij is. Als je dan nog steeds graag vanuit huis wilt blijven werken, is het belangrijk om een bedrijf te kiezen die daar voor open staat.

#2: Doorgroeimogelijkheden

Misschien ben je alleen op zoek naar wat meer afwisseling in je werk of wil je graag dicht bij huis werken. Toch is het ook goed om tijdens gesprekken te vragen naar de ontwikkelingsmogelijkheden bij een organisatie. Wat dacht je van een extra cursus of misschien kun je intern overstappen naar een andere rol? Dit geeft je inzicht in de toekomstvisie van de organisatie én laat zien hoeveel ruimte er is om je ambitie te volgen.

#3: Innovatie

Je technische kennis is waardevol zolang het up-to-date is. Check daarom bij een nieuwe werkgever of ze open staan voor innovatie en op wat voor manier. Bieden ze regelmatig een training aan bijvoorbeeld? En wat voor innovatieve ideeën hebben ze de afgelopen jaren bedacht en uitgewerkt? Daarbij is het ook goed om te vragen wat ze van jou verwachten op het gebied van innovatie.

#4: Vraag anderen om hulp

Het voelt misschien niet fijn om anderen om hulp te vragen. Toch kan het je helpen bij je zoektocht. Niet alleen het sparren met je vrienden en familie, maar juist het gesprek aangaan met professionals. Uit je eigen werkveld, of bijvoorbeeld een recruitmentbureau. Zij gaan met jou in gesprek om samen te kijken wat voor jou een fijne werkgever kan zijn. Deze bureaus weten vaak alles over een organisatie. Ze kennen de cultuur, weten welke voorwaarden er gelden én helpen jou bij het maken van een keuze.

Alexander Meijers

Vragen als werkzoekende?

Axel helpt je graag verder:

06 - 23 95 77 82

axel@talect.nl