Bel mij terug!

Diensten

Werving en selectie, detacheren, uitzenden, loopbaancoaching of HR-advies. Afhankelijk van de behoefte kijken we naar de dienst die het beste past. Hieronder de diensten die we aanbieden:

Werving en selectie

Wanneer je als werkgever een vaste collega zoekt die je een contract wilt aanbieden. Na bemiddeling gaat de kandidaat direct in dienst gaat bij de werkgever. Wij nemen het gehele werving- en selectieproces over en de opdrachtgever betaalt ons daarvoor een fee.

 

Deta-vast constructie

Een tussenoplossing die we wel eens hanteren, is de zogenaamde ‘detavast constructie’. Dit is een detacheringscontract met overname. In de eerste periode werkt de kandidaat op basis van detachering via TALECT en daarna gaat deze op contract bij de opdrachtgever.

 

Uitzenden

Wanneer je zelf geen contract kunt bieden en je hebt tijdelijk werk, kunnen we dit op basis van uitzenden doen. Wij bieden de flexwerker een contract op basis van uitzendbeding, waardoor jij als opdrachtgever geen risico's draagt. Je betaalt alleen voor het aantal daadwerkelijk gewerkte uren en je hebt geen opzegtermijn naar de flexwerker toe.

 

Detachering

Een andere optie die op uitzenden lijkt, is detachering. Ook hier geldt dat de werkgever zelf geen contract aanbiedt maar wel tijdelijk werk heeft. Meestal duren detacheringsopdrachten langer dan uitzendopdrachten. Wij bieden de medewerker een arbeidscontract en dragen daarmee de werkgeversrisico’s bij ziekte en ontslag. Detachering komt vaak voor bij opdrachten met een langere duur en wanneer er behoefte is aan hoogopgeleide experts of andere schaarse profielen. Zowel bij uitzenden als detacheren geldt dat je als opdrachtgever meer flexibiliteit en minder arbeidsrechtelijke risico’s hebt.

 

Payrolling

Bij payrolling nemen we jouw personeel op papier in dienst en worden wij hiermee juridisch werkgever. Dit is meteen het grootste verschil tussen payrolling en het uitbesteden van je salarisadministratie. Bij laatstgenoemde blijf je namelijk nog wel gewoon juridisch werkgever.

 

Loopbaancoaching

Bij TALECT geloven we in de kracht van goed werkgeverschap: het juiste talent op de juiste plaats is essentieel voor het behoud van betrokken en gemotiveerde medewerkers. Dat begint met aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Want vooral in een tijd waarin verandering een constante is, zijn flexibele werknemers jouw rots in de branding. De TALECT Loopbaan Scan geeft direct inzicht in de inzetbaarheid en arbeidsmarktwaarde van jouw medewerker. Daar rolt een goed onderbouwd actieplan uit voort met concrete handvatten voor de inzetbaarheid op lange termijn. Onder begeleiding van onze erkende loopbaanadviseur zet je als organisatie een krachtige koers naar meer werkplezier, minder personeelsverloop en een hogere arbeidsproductiviteit.

 

HR advies

Vanuit onze jarenlange ervaring in het HR- en recruitment vak staan we naast de reguliere dienstverlening ook klaar als jouw HR-partner. Of het nu gaat om duurzame inzet van je werknemers, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, loopbaancoaching of behoefte aan tijdelijke recruitment capaciteit: wij hebben de kennis, kunde en tools om je verder te helpen.

 

Wil je meer weten over onze diensten of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je terugbellen of neem contact op met TALECT.