Bel mij terug!

Diensten

Wij bemiddelen op uitzendbasis, maar we kunnen je ook detacheren als dat gewenst is. Of we vinden een vaste baan voor je op basis van werving en selectie. En dan heb je ook nog detavast constructies. Wat zijn eigenlijk de verschillen?

Werken op uitzendbasis

Wanneer een werkgever zelf geen contract kan bieden, kunnen ze het werk aanbieden op basis van uitzenden. Ook als je na je mbo- of hbo studie op zoek bent naar een serieuze baan, kun je prima op basis van uitzenden werken. Je krijgt een contract op basis van uitzendbeding, dat flexibeler is dan een arbeidscontract. Je krijgt betaald voor het aantal uren dat je werkt. Wanneer je geen arbeidsuren maakt, ontvang je ook geen loon. Als flexwerker word je uitbetaald door TALECT, maar je krijgt ongeveer hetzelfde salaris als werknemers bij de opdrachtgever (het bedrijf waar je werkt) in dezelfde functie (en dezelfde schaal). Een vaak gemaakte denkfout is dat het uitzendbureau een percentage van je salaris inhoudt en jij als flexwerker daardoor minder verdient. Feit is dat de opdrachtgever het uitzendbureau extra betaald op elk gewerkt uur. Meer over de rechten lees je in de cao’s voor de uitzendbranche: de ABU-cao en de NBBU-cao.

Detachering

Een andere optie die op uitzenden lijkt, is detachering. Ook hier geldt dat de werkgever zelf geen contract aanbiedt maar wel tijdelijk werk heeft. Meestal duren detacheringsopdrachten langer dan uitzendopdrachten. TALECT biedt je bij detachering een arbeidscontract aan en daarmee kom je in feite in dienst bij ons. Het contract loopt meestal tot het einde van de opdracht. En je krijgt betaald voor het aantal uren dat op je contract staat. Ook als er minder of geen werk is.

Werving en selectie

Wanneer een werkgever een vaste collega zoekt die ze zelf een contract willen aanbieden, werken we op basis van werving en selectie. Dit betekent dat je na bemiddeling van ons direct in dienst gaat bij de werkgever. Wij nemen het gehele werving en selectie proces over en de opdrachtgever betaalt ons daarvoor een fee. Een tussenoplossing die we wel eens hanteren, is de zogenaamde ‘detavast constructie’. Dit is een detacheringscontract met overname. In de eerste periode werk je op basis van detachering bij de inlener en daarna ga je op contract bij het bedrijf.

Wil je meer weten over deze diensten of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je terugbellen of schrijf je direct in!