Maaike werkt als tenderspecialist bij securitas: “alles uit mijn carrière komt samen”

Door Alexander Meijers op 16 juli '21

Meet Maaike! Zij is senior tenderspecialist bij Securitas, een organisatie die zich dagelijks inzet voor een veilige omgeving. Ze werkt er nog maar net, maar ze is nu al reuze enthousiast. Leuk! Wij gingen in gesprek met Maaike over haar nieuwe baan en haar ervaring met TALECT.

Wie ben je en hoe ziet jouw rol eruit bij Securitas?

“Ik ben Maaike, 42 jaar en ik woon samen met mijn man en dochter in Beverwijk. Als tenderspecialist bij Securitas ben ik verantwoordelijk voor het volledige aanbestedingsproces. Ik coördineer verschillende aanbestedingsprocessen, stel de juiste teams samen en ik zorg er samen met het tenderteam voor dat we een goed verhaal neerzetten. Dat laatste is ook één van mijn belangrijkste taken, want ik zorg ervoor dat onze potentiële klanten echt de toegevoegde waarde zien van een samenwerking met Securitas. 

Ik ben inmiddels 11 jaar werkzaam als tendermanager en bij Securitas komt alles uit mijn carrière samen. Mijn ervaring met hospitality, de kennis van IT-gerelateerde aanbestedingen en mijn passie voor schrijven.” 

Wat maakt het voor een tenderspecialist interessant om juist bij Securitas en in deze sector je vak uit te oefenen?

“We werken niet alleen met producten of technologie, maar we werken met mensen en voor mensen. Dit geeft mij ook direct een grote verantwoordelijkheid, want ik zorg ervoor dat andere collega’s werk hebben. Als ik een opdracht niet binnenhaal, heeft dit direct gevolgen voor onze beveiligers, receptionistes en mobiele surveillanten.  

Daarnaast is er eigenlijk onwijs veel vraag naar beveiliging. Daar was ik me eerder nooit zo bewust van. De meeste mensen denken bij beveiliging aan een beveiliger in een zwart pak, maar het gaat veel verder dan dat. We zorgen ervoor dat iedereen zich veilig voelt en dat veiligheid wordt gewaarborgd. Op kantoren, havens, in het openbaar vervoer en andere risicovolle locaties. Ik vind het ook mooi om te zien dat veiligheid in de hele organisatie een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan een receptioniste die een grotere set aan skills heeft om in te kunnen grijpen bij lastige situaties.” 

Hoe ervaar je de cultuur en het team binnen Securitas?

“Onze slogan is: 1 team 1 taak. De sfeer is open, collegiaal en behulpzaam. Als je iets vraagt dan wil iedereen wel met je meedenken. Je krijgt hier ook goede begeleiding als je begint met werken. Je maakt direct in de eerste weken al kennis met veel mensen, zodat je later niet in the heat of the moment nog contact moet maken met nieuwe collega’s. Verder kijk je mee, volg je trainingen en leer je alles over de beveiliging van Securitas on the job.” 

Wat maakt jouw baan bij Securitas interessant?

“Door de diversiteit van onze oplossingen blijft het werk afwisselend. Ook dragen we met het winnen van opdrachten direct bij aan een steeds veiligere wereld.  

Daarnaast staat bij Securitas nog niet alles vast en hierdoor krijg je de ruimte om je eigen ideeën uit te voeren en echt jouw toegevoegde waarde te laten zien. Dit vind ik een leuke uitdaging. Ook begeleiden we niet alleen maar prijsgedreven aanbestedingen en groeit onze sector hard.” 

Je bent begonnen bij Securitas via TALECT. Wat vond je van de samenwerking?

“De samenwerking met TALECT was heel fijn en persoonlijk. Jullie luisterden echt naar mij, namen de tijd om alles rustig te bespreken, terug te koppelen en hielden me tijdens het traject transparant op de hoogte van alles. Hierdoor had ik voor mijn gevoel zelf de regie in handen. Ook voelde ik me heel prettig, ondanks dat alles digitaal en op afstand was.” 

Dit bericht delen:

Categorie: Ervaringsverhalen

Tags: klantverhaal

Bel mij terug!