Werken als Recruiter: Isabelle vertelt je wat het inhoudt

Door Axel de Groot op 15 juni '21

Wat doe je bij TALECT?

“Als Recruiter zoek ik dagelijks naar de juiste sollicitanten voor onze klanten, de werkgevers. Ik werf werkzoekenden door online te zoeken, ik bekijk cv’s en ik heb contact met bedrijven en sollicitanten uit IJsselstein en omgeving.”  

Isabelle op kantoor bij TALECT

Hoe ziet jouw dag eruit?

“Mijn dag begint met een dagstart. Samen met alle collega’s kijken we welke vacatures nog open staan en voor welke vacatures we al een goede sollicitant hebben gevonden. We verdelen samen het werk en daarna gaan we aan de slag.  

Bij nieuwe vacatures ga ik eerst samen met de klant in gesprek over de inhoud van de vacature en wat voor type persoon goed bij hun past. Daarna ga ik op zoek naar de juiste sollicitant. Ik zoek voornamelijk op LinkedIn en Sales Navigator, maar ik maak ook gebruik van RecruitRobin en Indeed. Dit zijn speciale tools waarmee we snel online kunnen zoeken op cv’s en belangrijke vaardigheden.  

Als ik iemand heb gevonden, benader ik die persoon via LinkedIn of per e-mail. Dit gaat wel altijd in overleg met één van mijn collega’s. Daarna plan ik een gesprek in om te kijken wat die persoon zoekt in een nieuwe baan. Als het een match zou kunnen zijn met het bedrijf, dan stel ik diegene voor aan onze klant.”

Wat maakt jouw werk leuk?

“Ik vind het leuk om een netwerk op te bouwen. Als Recruiter praat ik met allerlei organisaties en veel verschillende mensen. Dit heb je niet vaak in andere functies. Op deze manier kom ik in contact met bedrijven en mensen die ik normaal niet zo snel tegen zou komen.  

Ook vind ik het leuk om verbinding te zoeken met mensen en om iemand echt verder te helpen. Om dan die baan te vinden waar diegene echt gelukkig wordt.”  

Wat is jouw grootste uitdaging?

“Soms zijn er vacatures waar bijna niemand op solliciteert, omdat er gewoon heel weinig mensen de juiste vooropleiding of expertise hebben. Dan is het wel echt een uitdaging om sollicitanten te vinden. Ik benader dan mensen die al een baan hebben, maar misschien wel open staan voor een nieuwe baan. Dit noemen we ook wel latent werkzoekenden.”   

Hoe vind je het om voor TALECT te werken?

“TALECT is een kleine organisatie en dat vind ik een groot voordeel. Ik zie het hele selectieproces van dichtbij en daar heb ik het afgelopen jaar veel van geleerd. Ik mag alles zelf doen en ik krijg goede begeleiding van de collega’s. Soms kun je als werkstudent of als stagiaire een beetje ondergesneeuwd worden in grote bedrijven. Dan vergeten ze je mee te nemen of dan doe je maar een heel klein deel van het werk, bijvoorbeeld alleen het zoeken naar kandidaten. Bij TALECT is dat echt anders.”

Dit bericht delen:

Bel mij terug!