Alexander Meijers

Mijn naam is Alexander. Ik ben een IJsselsteinse ondernemer, verbinder en oprichter van TALECT. Graag stel ik mezelf hier aan je voor.

Mijn rugzak is gevuld met:

  • Bijna 25 jaar ervaring in de Werving & Selectie branche;
  • Ruime ervaring als recruiter, manager, directielid en aandeelhouder, waarbij ik alle facetten van het vak leerde kennen. Ik werkte onder andere bij Flexpoint, Actief Interim (voorheen TiP personeelsdiensten) en Tempo Team;
  • Een groot zakelijk en persoonlijk netwerk in Nieuwegein en IJsselstein, mijn geboorte-, woon- en werkplaats.

Toen ik in 2017 adjunct-directeur was bij Flexpoint, merkte ik dat ik het échte contact met klanten en kandidaten miste. Ik wilde ondernemen en op een directere manier iets voor mensen betekenen vanuit mijn vakgebied. TALECT was geboren. Hier zit ik op mijn plek.

Mijn visie op werving & selectie

De grootste ontwikkeling in de branche is de digitalisering van het wervingsproces: programma’s die je cv volautomatisch scannen en chatbots die je vragen beantwoorden. Dit maakt het wervingsproces een stuk makkelijker en sneller, maar er kleeft ook een keerzijde aan.

Wanneer je de menselijke kijk niet meer inzet, gaat het ten koste van de kwaliteit. Het vinden van de beste match tussen de kandidaat en opdrachtgever gaat namelijk verder dan alleen het scannen van het cv. Het gaat om de mens áchter het cv, met al zijn of haar competenties en karaktereigenschappen. Ook is het belangrijk om te ontdekken of een persoon goed  past binnen de cultuur van het bedrijf.

“De beste match maken wij op basis van talent, ervaring én persoonlijkheid. Daarvoor is persoonlijk contact en oprechte interesse nodig.”

Veel arbeidsbemiddelaars sloten de afgelopen jaren hun lokale kantoren en zijn vanuit grotere regionale kantoren gaan werken. Ik kom uit IJsselstein en heb er juist bewust voor gekozen om hier een vestiging te openen. Ik ken de arbeidsmarkt in deze regio en heb een groot netwerk opgebouwd. Dat wil ik delen met werkgevers en werkzoekenden uit de regio, zodat we elkaar echt kunnen versterken en verder helpen.

Kenmerkend aan mijn werkstijl is...

Ik ben een verbinder die denkt in mogelijkheden. Als persoon ben ik open-minded en ik verwelkom elk nieuw contact. Uit ervaring weet ik namelijk hoe vaak je verrast wordt door alle mogelijkheden die je samen ontdekt.

Zo sprak ik onlangs een vrouw die als vluchteling naar Nederland is gekomen. Ze voldeed niet aan het ideale functieprofiel, maar ik nodigde haar uit vanwege haar positieve persoonlijkheid, drive en ambitie. Ik wist direct bij welke opdrachtgever zij perfect zou passen en dat zag deze opdrachtgever ook: ze kon meteen aan de slag! Dit is een mooi voorbeeld van een connectie die is ontstaan door verder te kijken dan het cv.

Privé-inkijkje

Met drie dochters (Femke, Karlijn en Suze) en één zoon (Thom) zijn de mannen bij ons thuis duidelijk in de minderheid ;-). Het mag de pret niet drukken. Samen met mijn vrouw Ingrid geniet ik enorm van ons gezinsleven in IJsselstein.

Wie ik ben als persoon en wat ik graag doe ik mijn vrije tijd? Dit somt het aardig op:   

“Zijn ondernemers niet altijd aan het werk?”
Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. Hoewel het deels waar is, lukt het mij goed om tijd te maken voor mijn privéleven. Daarnaast weet ik “business & pleasure” goed te mixen. Je ziet mij, als lid van de Businessclub regelmatig bij IJTC. Of je treft me bij Hockeyclub HCIJ, waar ik onderdeel ben van de sponsorcommissie. Voor mij zijn het mooie momenten om het nuttige met het aangename te verenigen.

Koffie?

Zowel werkgevers als werkzoekenden zijn altijd welkom om te sparren over hun vervolgstappen. Ben jij benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Dan ontmoet ik je graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,
Alexander

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Bel of stuur mij een e-mail!

06-30384742
alexander@talect.nl
LinkedIn

Wil je liever teruggebeld worden?

Ja leuk, bel me!

Ons team

Marieke Nienhuis

Consultant

Axel de Groot

Consultant

Isabelle Bleeker

Recruiter

Bas Nagtzaam

Recruiter

Judith Blonk

Consultant

Bel mij terug!