Marieke Nienhuis

Hoi, mijn naam is Marieke Nienhuis. Sinds september 2019 ben ik Consultant bij TALECT. Ik stel mezelf graag aan je voor en ik hoop dat ik jou binnenkort ook mag leren kennen.

Mijn rugzak is gevuld met:

  • Ruim 5 jaar ervaring in de Werving & Selectie en uitzendbranche;
  • Een groot internationaal netwerk;
  • Een talenknobbel en vlotte babbel in het: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans.

Mijn internationale netwerk en talenkennis heb ik opgebouwd doordat ik heb gewoond en gewerkt in Frankrijk, Israël, Spanje en Amerika. Nu ben ik weer lekker terug bij mijn roots in Nederland. Ik kom oorspronkelijk uit Groningen, maar woon nu samen met mijn man en twee zoons in het prachtige IJsselstein. Toen ik nog in Groningen woonde, heb ik bijna 5 jaar bij MF Uitzendbureau gewerkt als consultant. Dat is alweer even geleden, maar het werving- en selectievak heeft me altijd geboeid: je kunt in dit vak écht iets toevoegen. Door iemand te helpen bij het vinden van een baan, kun je letterlijk iemand zijn leven veranderen. Dat geeft mij heel veel voldoening.

Bij Talect kan ik naast de maatschappelijk voldoening die ik uit het werk haal, ook mijn internationale ervaring en talen goed benutten. We krijgen regelmatig te maken met buitenlandse sollicitanten of internationaal georiënteerde bedrijven. Zo sprak ik laatst een Portugese jongen die voor de liefde naar Nederland was verhuisd en werk zocht. Als ik zo’n enthousiaste kandidaat kan matchen aan een nieuwe baan, ga ik tevreden naar huis.

Mijn visie op werving & selectie

Het vakgebied is de laatste jaren veel veranderd. Niet zo lang geleden werkten we nog met papieren kaartenbakken waarin we de cv’s en contactgegevens van sollicitanten bewaarden. Werkzoekenden kwamen hun cv persoonlijk afgeven. Maar de tijden zijn veranderd. Wij hebben nu met alle nieuwe digitale recruitment tools veel meer mogelijkheden om goede verbindingen te maken. Hierdoor kun je nog betere matches creëren.

“Persoonlijk contact vind ik het allerbelangrijkst, zowel met werkgever als werkzoekende. Je voelt dan beter aan of het een juiste match is.”

Niet alles kan digitaal. Ons vak blijft gelukkig ook gewoon mensenwerk. Zo gaan wij altijd op bezoek bij de opdrachtgever. Niet alleen om elkaar te leren kennen, maar ook om de sfeer te proeven binnen het bedrijf en op die manier te bepalen wat voor type kandidaat er goed zou passen. Dit persoonlijke hebben we bij Talect hoog zitten.

Kenmerkend aan mijn werkstijl is...

…dat ik vooral geïnteresseerd ben in de kandidaat als persoon en niet op de eerste plaats in het cv. Ik kan echt iets betekenen door met iemand de diepte in te gaan. Op die manier probeer ik uit te vinden wat de sterke eigenschappen van deze persoon zijn en over welke vaardigheden hij/zij beschikt of nog wil ontwikkelen. Op die manier weet ik welke werkgever daar goed bij aansluit.

Privé-inkijkje

Samen met mijn man, twee zoons en kat woon ik heerlijk rustig in IJsselstein. We reizen graag en zijn behoorlijk avontuurlijk ingesteld. Wie ik verder ben als persoon? Dit somt het aardig op:

Mijn grote voorbeeld?

Mijn vriendinnen inspireren mij enorm. Zij blijven dicht bij zichzelf en durven zich kwetsbaar op te stellen. Dan ben je echt puur. Ook mijn reizen waren een grote inspiratiebron. Je leert nieuwe culturen, mensen en gewoontes kennen. Dit zorgt ervoor dat ik altijd een open blik heb richting mensen, zonder oordeel. Dit nodigt kandidaten ook uit om open te zijn.

Koffie?

Wil jij net als ik jouw dromen waarmaken? Ik help je graag bij het vinden van jouw droombaan. Ben je als werkgever op zoek naar een enthousiaste nieuwe medewerker? Bel me vandaag nog om samen kennis te maken.

Met avontuurlijke groet,

Marieke

Heb je een vraag?

Bel of stuur mij een e-mail!

06-29339464
marieke@talect.nl
LinkedIn

Wil je liever teruggebeld worden?

Ja leuk, bel me!

Ons team

Marieke Nienhuis

Consultant

Axel de Groot

Consultant

Isabelle Bleeker

Recruiter

Bas Nagtzaam

Recruiter

Judith Blonk

Consultant

Bel mij terug!